І це не дивно, адже головною перевагою такої технології є можливість використовувати в годівлі свиней відходи та вторинні продукти спиртової та харчової промисловості - молочної, пивоварної, цукрової, борошномельної, олійної, хлібопекарської та ін., що суттєво зменшує витрати зернових кормів та знижує собівартість продукції.
І все ж, рідка годівля набирає обертів - неабияке зацікавлення викликала синергія свинарства з біоетанольною промисловістю, коли відходи біоетанольної промисловості використовуються в годівлі свиней, що є одним з потенціалів розвитку Нове свинарство України, який вдвічі знижує собівартість української свинини, здатний забезпечити до 12 млрд євро доданої вартості щороку та перетворити Україну з провідного експортера зернових на провідного експортера продукції з доданою вартістю.